Последни Новости

Последни Новости (28)

Предвремена исплата на декемвриските пензиии

 

Новогодишно изненадување од Еуростандард банка за пензионерите

 

Примателите на пензија преку Еуростандард банка ќе добијат предвремена исплата на декемвриските пензиии

За поубави Новогодишни празници, исполнети со радост, Дедо Мраз од Еуростандард банка ќе ги изненади своите клиенти пензионери со предвремена исплата на декемвриските пензиии.

Сите приматели на пензии кои својата пензија ја примаат од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување преку Еуростандард банка, ќе добијат исплата на пензиите на 30 декември.Оние пензионери кои својата пензија ја примаат на трансакциска сметка,ќе можат да ја подигнат на мрежата на банкомати и експозитури на Банката, додека пак оние кои ја добиваат во својот дом, Еуростандард банка ги известува дека ќе им биде врачена исто така на 30 декември.

Со оваа одлука, Еуростандард банка продолжува да ја следи својата мисија за задоволување на потребите на своите клиенти, но секако и за континуиран напредок и развој на своето работење во сите свои сегменти.

Еуростандард банка на сите свои клиенти им ги честита Новогодишните и Божиќните празници, со искрени желни за весела, бериќетна и успешна година.


 

Со почит,

ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД СКОПЈЕ

 

Ndryshim në mënyrën e realizimit të transaksioneve nga ana e klientëve – jorezident.

 

Të nderuar klient,

Ju lajmërojmë se në pajtim me rregullativën dhe aktet interne të Bankës, Eurostandard Banka SH.A. Shkup ka bërë ndryshim në mënyrën e realizimit të transaksioneve nga ana e klientëve – jorezident.

Duke filluar nga 01.12.2019 për çdo prurje devizore të arritur në vlerë të barabartë dhe më të madhe se 10.000 EURO në dobi të personave fizik dhe juridik që janë klient jorezident të Bankës, gjatë ndarjes të prurjes dhe miratimit të mjeteve në llogarinë e shfrytëzuesit, detyrimisht duhet të dorëzohen dokumente nga të cilat do të përcaktohet baza e prurjes, origjina e mjeteve dhe destinimi i mjeteve.

Dorëzimi i dokumentacionit përkatës është i detyrueshëm për të gjithë prurjet mbi kufirin e përcaktuar dhe të njëjtat nuk do të realizohen pa bashkangjitjen e dokumentit përkatës.

Për informacione shtësë, Ju lutemi të informoheni në ekspoziturën më të afërt të Eurostandard Bankës SH.A. Shkup.

 

Me respekt,

Eurostandard Banka SH.A. Shkup

 

Ekspozitura e Eurostandard Bankës në Gostivar nuk do të punojë me klient

 

Të nderuar klient

Ju informojm se në bazë të ligjit për festat në Republikën e Maqedonis së Veriut  me datë 22.11 (e premte), 2019 Ekspozitura e Eurostandard Bankës në Gostivar nuk do të punojë me klient.

Në ndihmë plotësuese do të keni në dispozicion rrjetat e bankomateve.


 

Me respekt,
Eurostandard Banka SH.A. Shkup


 

Paraqitja e të dhënave jolegjitime në internet në lidhje me Eurostandard Bankën sha Shkup

Të nderuar klientë,

Ju njohtojmë se reklamat për hapjen e llogarive në Bankën Eurostandard SHA Shkup të cilat janë paraqitur në disa faqe të caktuara në Internet janë jolegjitime. Vendi i vetëm zyrtar për të dhëna është ueb faqja korporative e Bankës, kurse të gjithë faqet tjera të cilat në emër të Bankës grumbullojnë të dhëna janë me qëllime të rrejshme apo keqdashëse.

Ju lajmërojmë se Eurostandard Banka SHA Shkup nuk ka asnjë lidhje me shpalljen e këtyre reklamave dhe Ju këshillojmë të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm kur i ndani të dhënat e juaja personale në Internet. Njëkohësisht ju ftojmë edhe njëherë që të lexoni „Rekomandimet për shfrytëzim të sigurtë të bankimit elektronik“.

 

Me respekt,
EUROSTANDARD BANKA SHA SHKUP

Tековно оддржување на системот

 

 

Почитувани клиенти,

Заради тековно оддржување на системот, Еуростандард Банка АД Скопје Ве известува дека во периодот од 07.09.2019 година по 22:00 часот до 09.09.2019 година системите на Банката нема да бидат достапни за редовно работење.

Ви благодариме за разбирањето.

 

 

Со почит,
ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД СКОПЈЕ

Eurostandard bank këtë vjeshtë me produkte të reja kreditore

Me mbërritjen e vjeshtës shpenzimet e jetës rriten në një masë të madhe, duhen paguar shpenzimet e vitit të ri shkollor dhe shpenzimet e vitit të ri akademik dhe të kthehen mjetet e shpenzuara për pushimet verore.  Me llogaritjen e shpenzimeve të regjisë, që nuk mund të shtyhen, duhet pranuar se shuma e fundit që duhet paguar nuk është për t’u nënçmuar. Nga ana tjetër të gjithë ne duam të përmirësojmë cilësinë e jetës, tonën por edhe të familjes sonë. Në këtë kontekst, gjatë kësaj periudhe dhe pas vapës së madhe, ne mendojmë edhe për rekonstruksion, ndoshta edhe për një automjet të ri, shtëpi të re dhe pse jo një udhëtim të bukur vjeshte. Megjithatë, shpeshherë buxheti me të cilin disponojmë nuk mjafton për gjithçka që na duhet ose gjithçka që duam. 

Eurostandard for web

Për të plotësuar të gjitha dëshirat dhe nevojat, kemi në dispozicion produktet kreditore të Eurostandard Bank, produkte këtë që me fillim nga kjo vjeshtë do të bëhen akoma më të kapshme dhe më interesante. 

Duke ndjekur trendet e nevojave të sezonit të klientit dhe duka pasur gjithmonë për qëllim plotësimin e nevojave, Banka vendosi  këtë vjeshtë të ofrojë produkte të reja kreditore atraktive, për realizimin më të lehtë të të gjitha planeve të jetës dhe projekteve. Në paletën e produkteve kreditore të Bankës, muajve në vazhdim do të gjenden kredi me norma interesi të ulëta dhe kushte të favorshme. 

Për këtë arsye, nëse planifikoni të merrni kredi, do ishte mirë që ta prisni dhe shikoni ofertën e Eurostandard Bank, e cila do të vihet në dispozicion së shpejti. Detajet lidhur me kreditë e reja dhe të favorshme do të mundësohen së shpejti dhe do të publikohen në ueb faqen e Bankës. 

 

Me respekt,
BANKA EUROSTANDARD SH.A SHKUP

Деновите на финансиската писменост

Почитувани Клиенти,

Еуростандард банка АД Скопје, како општествено одговорна компанија се вклучува во реализацијата на Деновите на финансиската писменост, кои ќе се одржат во земјава, од 29 до 31 мај, во организација на Народната банка и другите регулаторни финансиски институции.

Годинава, во рамки на третото издание на Деновите на финансиска писменост, од 29 до 31 мај, во експозитурите на нашата банка, граѓаните ќе можат во непосредна комуникација со нашите вработени да ги добијат сите информации кои им се потребни, а се однесуваат на нашата работа и продуктите коишто ги нудиме, како и информации за современите начини на плаќање, можностите за управување со долг итн.

Еуростандард банка АД Скопје во согласност со своите можности ќе овозможи за сите барања за информации од областа на нашето работење, граѓаните да бидат информирани или советувани од нашите вработени.

Во експозитурите на Банката ќе има истакнат информативен материјал за дополниелно информирање на сите клиенти.

Ве очекуваме!

 

Со почит,
ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД СКОПЈЕ

СООПШТЕНИЕ

Почитувани Клиенти,

Во врска со информациите кои се појавија денес во некои медиуми, а во согласност со своите принципи на транспарентно информирање и работење, Еуростандард банка АД Скопје го издава следново соопштение:

Г.дин Зоран Николовски, долгогодишен член на Управниот одбор на банката, поради приватни причини се повлекува од функцијата Член на Управниот одбор. Својата експертиза г-динот Николовски ќе продолжи да ја споделува како советник на Управниот одбор на Еуростандард банка.

По препорака на Надзорниот одбор на банката, за нов член на УО е предложен г-дин Горан Трајковски. Процедурата за именување на г-дин Трајковски како член на УО на Еуростандард банка е во тек. Г-динот Николче Петкоски останува на функцијата Претседател на Управниот одбор на Еуростандард банка.

Еуростандард банка продолжува да ја следи својата мисија за континуиран напредок и развој на своето работење во сите негови сегменти, почнувајќи од човечкиот капитал, технологијата, разновидноста на своите производи и услуги, секогаш имајќи ги во фокус своите клиенти, задоволување на нивните финансиски потреби и секако, нивната успешност.


 

Со почит,
ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД СКОПЈЕ

Имплементирање на технологијата 3D Secure – MC Secure Code

Почитувани Клиенти,

Со задоволство Би сакале да Ве информираме дека Еуростандард Банка АД Скопје од 15.04.2019 година ќе овозможи на корисниците на Master дебитни и кредитни картички највисоко ниво на безбедност при интернет плаќања во земјата и странство.

Со имплементирање на технологијата 3D Secure – MC Secure Code на Вашиот мобилен телефон ќе се испраќа СМС порака со еднократна (ОТП) лозинка со која се врши валидација на интернет трансакциите. Со цел успешно да Ви биде доставена СМС пораката, потребно е да го имате ажурирано Вашиот мобилен телефон. Ажурирањето може да го извршите во најблиската експозитура или шалтер на Еуростандард банка.

За повеќе информации можете да не контактирате на телефонскиот број 02/3249 499 или на Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

Со почит,
ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД СКОПЈЕ

Regjistrohu për këtë RSS